Zellerkrémleves laskagombával Hozzávalók: 200 g burgonya, 400 g zellergumó, 100 g mogyoróhagyma, 5 ek. vaj, 1 liter zöldségleves, (leveskockából), 250 g tejszín, 100 g creme fraiche, csipetnyi só, frissen őrölt fehérbors, csipetnyi reszelt szerecsendió, 100 ml pezsgő, 1 szál turbolya, 125 g laskagomba Elkészítés: Mossuk meg a burgonyát. Hámozzuk meg a zellert, majd a burgonyát és a mogyoróshagymát és vágjuk kockára. Pároljuk a mogyoróhagymát a vaj felében üvegesre. Adjuk hozzá a zeller- és a burgonyakockákat, majd pároljuk kb. 2 percig. Öntsük rá a levest, majd főzzük az egészet lefedve, alacsony hőfokon kb. 15 percig. Keverjük bele a tejszínt és a creme fraiche-t. Turmixoljuk össze a levest, majd forraljuk újra fel, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. Keverjük bele a pezsgőt, és tartsuk melegen a levest. Mossuk le a turbolyát, itassuk le róla a vizet, majd vagdaljuk apróra. Öblítsük le a laskagombát,, itassuk le róla a vizet, vágjuk falatnyi darabokra. Pirítsuk meg a gombát a maradék vajban, fűszerezzük sóval, borssal. Tegyük a gombát 4 tányérba, merjük rá a forró zellerlevest. Szórjuk meg turbolyával a levest.