Zelleres-köményes szolosaláta Hozzávalók (4 személyre): 400 g fehér szolo, 2 nagy zellergumó (500 g), 300 g sárgarépa, 1 citrom leve, 1 evokanál szezámmag, 2 dl joghurt, 2 evokanál majonéz, 1 evokanál mustár, 1 kis csokor kapor, só, bors, 2 közepes édeskömény (250 g). A szolot megmossuk, leszemezzük, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kettévágjuk. A zellert és a sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, gyufaszál vékonyságúra vágjuk, megöntözzük a citromlé felével, a szolohöz adjuk, letakartjuk, hidegre tesszük. A szezámmagot egy serpenyoben, zsiradék nélkül kissé megpirítjuk. A joghurtot simára keverjük a majonézzel, a mustárral, a vágott kaporral és a szezámmaggal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csinos tálkába szedjük. Az édeskömény külso, vastag szirmait lehántjuk, a gumót megmossuk, vékony lapokra szeleteljük, meglocsoljuk a maradék citromlével és egy lapos tálra rendezzük. A zeller-répa-szolo keveréket a köménnyel kirakott tál közepére halmozzuk, a félretett szoloszemekkel és kaporral díszítjük. Csak az asztalnál keverjük össze az öntettel. Eloételként vagy kímélo vacsoraként kínálhatjuk.