Zabkorpas-csokolades keksz: 20 dkg margarint, 20 dkg cukorral habosra keverunk, majd hozzaadunk 1 tojast. 13 dkg finomlisztet osszekeverunk 16 dkg zabkorpaval,6 dkg durvara vagott etcsokival, 1 kiskanal sutoporral, 1 csomag vanilias cukorral es 1 mokkaskanal soval. A margarinos masszahoz keverjuk, es hozzaadunk 1,5 dl tejszint. Vizbe martott kiskanallal sutopapirral belelt tepsire halmozzuk, de jo tavolra kell tenni oket (kozepes tepsibe csak 12 max. 16 halmot!!!), es elomelegitett sutoben, kb 200 fokon kb 12 perc alatt megsutjuk. Sokaig elall. (kb. 60-70 db lesz belole) Zabpelyhes-mezes ozgerinc: Teszta: 10 dkg zabpelyhet kb 3/4 orara 2,5 dl tejbe aztatunk. 2 tojast kisse felverunk, majd beleteszunk 12,5 dkg mezet, es habositjuk. Belecsorgatunk 1 dl olajat, majd hozzaadunk 20 dkg finomlisztet, melyben elkevertunk 1 csomag sutoport, majd belekeverjuk a tejes zabpelyhet is. 1 mokkaskanal sot adunk hozza. 1/2-1/2 mokkaskanal fahejjal es szegfuszeggel (en fahejbol egy-masfel mokkaskanallal is bele szoktam tenni), csipetnyi szerecsendioval 1 narancs vagy/es citrom reszelt hejjaval fuszerezzuk. Kivajazott ozgerincformaba simitjuk, es elomelegitett sutoben kozepes langnal megsutjuk. Amikor kihult felbevagjuk, pikans lekvarral (ribizli, szeder, afonya stb...) megtoltjuk, mandulaval megtuzdeljuk, es csokival bevonjuk.