Zöldséggombóc Hozzávalók: 20 dkg liszt 1 tojás 4 db zsemle 20 dkg főtt zöldség 10-12 dkg reszelt sajt kevés margarin vagy olaj áztatáshoz tej só, lestyán petrezselyemzöld reszelt szerecsendió 20 dkg lisztből 1 tojással és vízzel könnyű galuskatésztát készítünk. Belemorzsoljuk 4 db tejbe áztatott, jól kinyomkodott zsemlét és 20 dkg apróra vágott vagy durvára reszelt, ízlés szerinti főtt zöldséget. Fűszerezzük sóval, lestyánnal, apróra vágott petrezselyemzölddel és egy csipet reszelt szerecsendióval. vizes kézzel gombócokat formálva, forró sós vizben kifőzzük, majd leszürve fölmelegített margarinban vagy olajban átforgatva, lapos hőálló tálba téve megszórjuk 10-12 dkg reszelt sajttal. Annyi időre tesszük előmelegített sütőbe vagy grillbe amíg a sajt ráolvad. A szines zöldség és a meleg sajt íze, illata fölébresztheti a gyerekek érdeklődését. Gazdagabb leves után vagy önálló vacsoraételként is fogyasztható.