Zöldséggel töltött csirkecombok Hozzávalók * 8 db csirkecomb * 100 g sárgarépa * 50 g petrezselyemgyökér * 50 g zellergumó * 50 g zöldborsó * 50 g zöldbab * 2 tojás * 1 cs. petrezselyemzöld * só, orölt bors Elkészítés Az elokészített és kockára vágott zöldségeket sós vízben puhára fozzük, majd leszurjük, és hagyjuk hulni. A zöldpetrezselymet finomra vágjuk. A csirkecombok borét fellazítjuk: a combokat úgy tesszük a vágódeszkára, hogy a bor felül legyen. A bor alá nyúlunk, és egészen az alsó comb végéig a bort elválasztjuk a hústól a comb felso részén. A zöldségeket, a tojást, a fuszereket összekeverjük, a fellazított bor alá töltjük, és a nyílást eros fogvájóval, kihegyezett hurkapálcikával lezárjuk. Vigyázzunk, ne töltsünk bele túl sokat, mert sütés közben kirepedhet a bor a keletkezo goz hatására! Sózzuk, és kevés zsiradék hozzáadásával, idonként locsolgatva megsütjük. Köretként salátát, párolt rizst adhatunk mellé.