Zöldséges-csirkés rizs Hozzávalók: egy egész csirke zsír 2 közepes fej vöröshagyma 10 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 5 dkg zeller 10 dkg zöldborsó 1 csomó zöldpetrezselyem 5 dkg gomba 25 dkg rizs 15 dkg reszelhető sajt só, törött bors (Ízlés szerint más zöldségekkel is készíthető.) Elkészítés: A csirkét darabolja fel, mossa meg, majd megsózva néhány percet hagyja állni. Zsírban a finomra vágott vöröshagymát pirítsa üvegesre, és rakja rá a csirkedarabokat. Amikor körben megpirult a hús, adja hozzá a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és a zellert. Kevés ideig még együtt pirítsa, ezután tegye bele a friss zöldborsót és szórja meg vágott zöldpetrezselyemmel és törött borssal. Fedővel letakarva párolja, mindig csak egy kevés vizet aláöntve. Amikor a hús félig megpuhult, adja hozzá a kockára vágott gombát és együtt pirítsa tovább néhány percig. Adja a csirkéhez a rizst, majd a rizs mennyiségének kétszerese forró vízzel öntse fel és lefedve együtt párolja készre. Reszelt sajttal bőven megszórva tálalja.