Zöldséges omlett (2) Hozzávalók 4 személyre: 3 evokanál olíva-olaj, 1 nagy vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 100 g apró paradicsom, 100 g zöldborsó, 10 tojás, 2 evokanál tej, só, A tálaláshoz: 1 csokor újhagyma, 1 fejes saláta, 100 g uborka, Az öntethez: 1 evokanál olíva-olaj, 4 evokanál tárkonyecet. Egy mélyebb tepsit alaposan kikenünk olajjal. Egy serpenyoben olajat forrósítunk, rádobjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és megfuttatjuk. Hozzáadjuk a fölszeletelt paradicsomot és a zöldborsót (lehet fagyasztott is). A sóval és frissen orölt borssal ízesített zöldségeket félpuhára pároljuk, majd a tepsibe terítjük. A feltört tojásokat 2 evokanál tejjel habosra verjük és a párolt zöldségekre öntjük. Elomelegített sütoben kb. 30 percig sütjük, amíg a tojáslepény teteje aranysárgára pirul. Közben elkészítjük a salátát, a hozzávalókat falatnyi darabokra aprítjuk, az uborkát fölszeleteljük, finoman megsózzuk és az ecetes-olajos öntettel meglocsoljuk. A kockákra vágott tojáslepénnyel azonnal tálaljuk.