Zöldséges omlett (1) Hozzávalók: 4 tojás, 1 1/2 dl tej, 3 evokanál finomliszt, 3 evokanál olaj, 1 teáskanál só, 1 késhegynyi törött fekete bors, 25 dkg hüvelyes zöldborsó, 1 nagyobb karalábé fele, 10 dkg spárga, 4 db apró, kemény paradicsom, 1 csokor zöldhagyma. A zöldségeket egyenként megtisztítjuk. A zöldhagymát, a karalábét és a spárgát egyforma darabkákra vágjuk, a megmosott paradicsomot apró kockákra metéljük. Keverotálba ütjük a tojássárgákat, majd a sóval és a borssal addig keverjük, amíg kissé megfehéredik. Ekkor a tejet a liszttel felváltva, apránként hozzákeverjük, ezután 2 evokanál olajat is beledolgozunk. Végül a tojásfehérjékbol vert nem nagyon kemény habot is beleforgatjuk. Jó nagy serpenyobe öntjük a megmaradt olajat, felforrósítjuk, és a tojásmasszát belesimítjuk. Ha a tojás alja már összeállt, az összes zöldséget úgy osztjuk el az omletten, hogy egyenletesen befedje a tojást. Ha még sok a nyers, folyékony tojás a tetején, a serpenyot kissé megdöntve, az alját fellazítjuk, és körbefolyatjuk rajta a folyékony részt. Akkor van készen, ha az alja már pirosra sült, a tetején pedig éppen csak üvegesednek a zöldségek. Az omlettet nagy tálra csúsztatjuk, és négy cikkre vágjuk, mint a tortát.