Zöldséges halleves Hozzávalók: 20 dkg fagyasztott tonhal, 3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, l nagy fej hagyma, 5 evőkanál vaj, 2 kanál liszt 3 tojás, 1 marék mazsola, 3 evőkanál őrölt dió, só, cukor, bors, kevés őrölt gyömbér, kb. l0 evőkanál maceszdara. Az apróra vágott hagymát 2 kanál vajban üvegesre pároljuk, a liszttel megszórjuk, majd vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldséget, a mazsolát, a halat, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk. Amikor a hal megfőtt, villával összetörjük, összekeverjük a tojással, a vajjal, a darált dióval, a fűszerekkel, s annyi maceszdarával, hogy sűrű masszát kapjunk. A zöldséges levet forrásig hevítjük, majd beletesszük a masszából készült gombócokat. Kb. l5 percig főzzük, ezúttal kisebb tűzön.