Walesi részeges bébikacsa Hozzávalók: * 1 db kacsa (kb. 1, 6 kg) * 1 fej hagyma * 1 gerezd fokhagyma * 2 evőkanál zúzott kapribogyó * 3 evőkanál olívaolaj * 3 evőkanál finomra vágott * Petrezselyemzöld * 2 evőkanál bazsalikom * 1 dl száraz fehérbor * 1, 5 dl csirkehúslé * 2 db kacsamáj * 25 dkg kimagozott zöld * Olajbogyó * Só * Frissen darált bors Elkészítés: A kacsát megmossuk, megszárítjuk. Nyolc darabra osztjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra, a zúzott kapribogyót finomra vágjuk. A feldarabolt kacsát tűzálló serpenyőben, az olajon barnára sütjük. Ezután csökkentjük a hőt, a pecsenyeléhez adjuk a hagymát, fokhagymát, kapribogyót, petrezselymet és a bazsalikomot, és kevergetve a hússal együtt tovább sütjük. Közben ízesítjük sóval, borssal, végül hozzáöntjük a bort és a húslét is, s lefedve, gyöngyözve főzzük 50 percig. Közben megmossuk a májakat, leszárítjuk és feldaraboljuk őket. Az olajbogyókkal együtt tesszük serpenyőbe, és lassú tűzön kevergetve még 10 percig sütjük. Fehér kenyérrel és paradicsomsalátával adjuk az asztalra. Elkészítési idő: 75 perc Egy adag: 4700 kJ/1100 kcal Ajánlott ital: száraz vörösbor Egri Pinot Noir 2000