Vörösboros puncs torta (ne ijedjetek meg, nem tortás-torta, csak egyszerü kevert tészta!) Hozzávalók: 2, 5 dl vörösbor 2 filter forralt bor füszer (vagy az általatok használt füszerek a borhoz) 30 dkg margarin 27 dkg cukor (a recept írója sem sütött még soha!! miért pont 27 és nem a kimérhető 25 vagy 30 dkg?? rejtély, mindenesetre próbáljátok a 27-et becélozni. :)) ) 5 tojás 1 vaníliáscukor 37 dkg liszt (már megint ez a 7-es. . . ) 1 sütőpor 1 evökanál kakaópor 1 teáskanál fahéj 15 dkg reszelt csokoládé 2-3 evökanál narancslé A bort forraljuk fel, ízesítsük a füszerkeverékkel, majd hagyjuk kihülni. A szobahömérsékletü margarint keverjük habosra a cukoral (én mindig teszek bele egy csipet sót is), majd egyesével üssük bele a tojásokat és keverjük habosra tovább. Tegyük hozzá a sütőporral, kakaóval és fahéjjal elkevert lisztet, majd a langyos vörösbort, narancslevet és végül a csokoládét. Koszorúformában süssük kb. 45 percig 175 C-n. Nagyon egyszerü, gyors és akár gép nélkül kézi habverővel is könnyen elkészül. Főztem hozzá egy kis vaníliamártást is (kommersz módon: egy csomag pudingpor 0, 75 l tejjel + 1 cs vaníliáscukor).