Vörösboros csirkeragu 4 személyre 40 dkg csirkemellfilé 40 dkg gomba 2 evőkanál liszt 4 evőkanál olaj 1 evőkanál paradicsompüré 1 dl száraz vörösbor 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma petrezselyem kakukkfű őrölt fehérbors só A csirkét bőrözd le, s vágd ujjnyi vastag 2-3 cm hosszú hasábokra. A falatkákat forgasd lisztbe, s az olaj felén pirítsd, míg egy kicsit megszínesednek. Ekkor tedd hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a megtört fokhagymát. Egy-két percig pirítsd együtt, majd tedd bele a paradicsompürét, öntsd fel a borral, fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, majorannával és fedő alatt párold puhára a húst. Közben a megtisztított gombát szeleteld fel, s a maradék olajon párold meg sóval és apróra vágott petrezselyemmel. A gombát végül add a csirkéhez, egyszer forrald össze, s petrezselyemmel meghintve tálald.