Uborkakrém Igazi nyári finomság, ebédre, vacsira, vendégeknek. Finomság és vitamin egyben. Hozzávalók . 600 g uborka . 250 g félzsíros tehéntúró . 1 dl joghurt . 20 g étkezési zselatin . 1/2 csomó kapor . só, orölt bors, orölt szerecsendió Elkészítése A meghámozott uborkát kis darabokra, a kaprot finomra vágjuk, a túrót villával összetörjük és valamennyi anyagot turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a joghurtot, ízesítjük sóval, borssal és ízlés szerint szerecsendióval, majd beleöntjük a fél deciliter vízben feloldott zselatint és az egészet turmixoljuk addig, amíg az anyagok jól összekeverednek. A krémet ozgerinc formába öntjük, és jégszekrénybe tesszük megdermedni. Tálaláskor felszeleteljük, pirított szendvicskenyeret, friss retket és paradicsomot kínálunk hozzá.