Tonhal zöldségágyon Hozzávalók: 600 g tonhalfilé, 1 padlizsán, 3 kicsi tök, 4 paradicsom, 1 paprika, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 bazsalikomlevél, 2 csipet kömény, 3 evokanál olívaolaj, só, bors. A paradicsomokat kis idore forrásban lévo vízbe dobjuk, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A padlizsánt, a tököt meghámozzuk és kettévágjuk. A kicsumázott paprikát fölszeleteljük. A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát összepréseljük. 1 evokanál olajon a padlizsánt aranybarnára pirítjuk, kiszedjük, lecsöpögtetjük. Egy papírtörülközovel kitöröljük a serpenyot. Egy újabb kanál olajon a tököt is megpirítjuk. Így folytatjuk a hagymával, majd a paprikával. Végül az összes zöldséget visszatesszük a serpenyobe. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel fuszerezzük, és 20 percig lassú tuzön fozzük. Leöblítjük és lecsöpögtetjük a halfiléket. Kockákra vágjuk. Ráfektetjük a zöldségágyra, egy kis szósszal megöntözzük. Sózzuk, borsozzuk, fedo nélkül 10-15 percig pároljuk. Azonnal tálaljuk.