Tonhal steak párolt spárgával Hozzávalok: 4 szelet tonhal grill halak fűszersó 1 ek mustár citromlé párolt spárgához: 1 kg fehér és zöld spárga vegyesen citromlé só, cukor 1 ek vaj mártáshoz: 3 dkg vaj 2 dkg liszt 1 narancs 1 dl tejszin 1 tk narancslikőr fehérbors A halszeleteket locsoljuk meg egy kevés citromlével, pár percig hagy- juk állni, majd szórjuk be a halak fűszersóval, és jol dörzsöljük be. Hagyjuk állni egy ideig, majd ken- jük be izlés szerint mustárral. Forró serpenyőben, grillsütőn vagy konyhai grillsütőn jól süssük át. A fehér spárgát hámozzuk meg óva- tosan felülről lefelé, a végét pedig vágjuk le. A zöld spárgának csak az also részét hámozzuk meg, majd ennek is vágjuk le a végét. Pároljuk a spárgákat vajas, sós, cukros és citromos vízben 15-20 percig, majd óvatosan emeljük ki, és tartsuk melegen. Vegyünk ki a spárga főzőlevéből 1,25 dl-t. Gyúrjuk össze a vajat és a lisztet, formázzunk belőle babszemnyi golyó- kat. Facsarjuk ki a narancs levét és szűrjük le. Öntsük a narancslé felét a tejszínnel és a kimért főzőlével egy lábasba, melegítsük fel, tegyük bele egyenként a lisz- tes vajdarabokat és főzzük kis lángon állando keverés mellett 5-7 percig. Öntsük hozzá a narancslé másik fe- lét és a narancslikőrt. Ízesitsük a szószt sóval, fehérborssal, majd Öntsük a spárga mellé. A tonhal steak mellé kináljuk.