Tojáspörkölt Hozzávalók: 4 tojás, 1 kis fej hagyma, 4 kemény tojás, 1 kis fej hagyma, 1 fél zöldpaprika, 1 evőkanál mustár, 1 pohár tejföl, 1 teáskanál ketchup 1 teáskanál pirospaprika só, granulált fokhagyma, cukor, étolaj, kevés sáfrányos szeklice Az apró kockára vágott hagymát és zöldpaprikát olajon megdinszteljük. Kevés sóval, granulált fokhagymával megszórjuk, majd rátesszük a pirospaprikát. Ezután hozzáadjuk a mustárt és a ketchupot, valamint kevés sáfrányos szeklicét. A kemény tojásokat félbe, majd a féltojásokat karikára vágva a pörköltalapba tesszük. Utoljára a jól felkevert tejfölt öntjük ételünkbe. Aki sűrűbben szereti, a tejfölbe kevés lisztet keverhet. Édesszájúak csapott mokkáskanál cukorral tompíthatják az étel savanykás ízét. Galuskával, főtt szarvacskával körítve kiadós, kiváló egytálétel, 4 főnek elegendő. Elkészítési idő: 20 perc