Tiramisu Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 25 dkg babapiskóta, 4 tojássárgája, 3 tojásfehérje, 8 dkg finom kristálycukor, 0,6 dl tej, 3,5 dl hideg feketekávé, 1 evőkanál kakaópor Tűzálló tálban habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral. Ha könnyű és krémes, hozzáadjuk a tejet és kikeverjük. A tálat forrásban lévő víz fölé helyezzük, és gőz fölött addig keverjük, amíg a krém besűrűsödik, majd hűlni hagyjuk. A mascarponét a kihűlt krémbe keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk. A babapiskótákat a kávéba mártjuk (éppen csak nedves legyen, áztatni nem szabad!). A kávés piskóták negyedrészével kibélelünk egy tál alját, majd megkenjük a krém egyharmadával. A rétegeket addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tálat lefedjük, és legalább 6 órára, ha lehet, egész éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kakaóporral meghintjük. Tipp: Akkor lesz a legjobb ízű, ha presszókávét vagy filteres kávét használunk. De végülis nescaféból is meg lehet csinálni.