Tepsis lazac Személyenként 2 szelet lazacfilé, 2 gerezd fokhagyma, tej az áztatáshoz, Só, bors, bacon szalonna csíkok, kevés olaj. A lazac filét besózzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával majd leöntjük annyi tejjel, ami ellepi. Ebben pácoljuk 30 percet. A sütőedényt olajjal kikenjük , a szeleteket egymás mellé tesszük. Sóval , borssal, és a tejből kiszűrt fokhagymával fűszerezzük. Minden szeletet beborítunk 2 bacon szelettel. Meglocsoljuk kevés olíva olajjal. Forró sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Vajas burgonyával és fokhagymás joghurt mártással kínáljuk. Joghurt mártás 1 pohár natúr joghurt, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 marék apróra vágott olívabogyó, őrölt zöldbors, kevés citromlé, pici cukor. A hozzávalókat jól elkeverjük és behűtve kínáljuk. Fűszeres lazac törzs 10x 10 cs-es darabokat vágunk a lazactörzsből.Sózzuk,borsozzuk őrölt gyömbérrel megszórjuk és állni hagyjuk rövid ideig. Friss petrezselyem levelet, bazsalikomot, metélőhagymát apróra vágunk, ebbe hempergetjük a haldarabokat.Jól rányomkodjuk a füves keveréket. Forró vajon néhány perc alatt mindkét oldalán megsütjük Párolt zöldséggel, fűszeres tartármártással kínáljuk.