Tepsis csigatészta Hozzávalók: 25 dkg csigatészta (vagy egyéb fajta,   úgynevezett körettészta), 10 dkg gomba, 10 dkg párizsi, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál paradicsompüré, 1 evokanál vegeta, 2 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint. A tésztát a szokásos módon, sós vízben megfozzük, majd meleg vízzel leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük. Amíg a tészta fo, a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, és a zsírját egy serpenyoben kevergetve, kiolvasztjuk. A szalonnazsírra rátesszük a finomra aprított vöröshagymát, és üvegesre fonnyasztjuk. Ezután megsózzuk, majd hozzáadjuk a közben megtisztított, és finomra metélt gombát. Fedo alatt, saját levében puhára pároljuk, ezután zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott párizsit meg a paradicsompürét, és együtt pirítjuk tovább néhány percig. A tuzrol lehúzva belekeverjük a zúzott fokhagymát és a tejfölt, végül pedig a habosra felvert tojással vegyítjük össze. A tojásos mártásba beleforgatjuk a fott tésztát. Kikent tepsibe öntjük, és az elomelegített forró sütobe toljuk. Addig sütjük közepes lángon, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a mártásból. Kockára vágva tálaljuk.