> Tejszines -kapros pulykaragu > > Hozzavalok: > 40 dkg pulykahus, 2 dkg margarin, 1 dl tejszin, > 1 dl tej, 2 ek. finomliszt, 1 fej voroshagyma, > 1 csokor friss kapor, 2 ek olaj, 1 ek. etelizesito, > 1 keshegynyi torott feher bors, so > > A hust kis kockakra vagjuk. A hagymat magas falu serpenyoben az olajon > uvegesre fonnyasszuk, es a hust rateve feheredesig piritjuk. Kozben > kevergetjuk, hogy minden darab egyforman suljon. Ezutan 1 pohar vizet > alaontunk, raszorjuk a vegetat es a borssal izesitjuk. A serpenyot > befedve 10 percig fozzuk. Kozben masik labasban a margarint a liszttel > habzasig hevitjuk, majd felontjuk a tejjel, tejszinnel, borssal > fuszerezzuk, es kevergetve surure forraljuk. Ezt a martast hozzaadjuk > a hushoz, jol osszekeverjuk, vegul a megmosott es finomra vagdalt > kaprott is hozzaadjuk, de a tuzrol lehuzva, tovabb nem forraljuk. 10 > percig lefedve hagyjuk, mert addigra a kapor finom aromajat-illatat > egeszen kiadja. > >