Tejszínes csirke Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg feldarabolt csirke, 1 vöröshagyma, 1 citrom, 1 eroleveskocka, 5 dl száraz fehérbor, 2dl tejszín, 40g vaj, só, bors. A megtisztított hagymát felaprítjuk, egy kevés vajon megfuttatjuk. Rádobjuk a csirkedarabokat, és közepes tuzön aranyszínure pirítjuk. Hozzáöntjük a bort és beletesszük az eroleveskockát. Sózzuk, borsozzuk, és gyenge tuzön 35 percig fozzük, amíg a csirke megpuhul. A húsdarabokat kivesszük, és tálalásig melegen tartjuk. A tejszínt eloször egy kevés forró húslével összekeverjük, majd beöntjük a lábosba, 2-3 percig fozzük, amíg a krém üvegessé válik. Hozzákeverjük a citromlevet. A húsdarabokat ebbe a szószba helyezzük, és azonnal tálaljuk. Rizsköret illik hozzá.