Tejfolben gozolgo citromfuves parolt csirke Hozzavalok:1,2 kg csirke, 4 dl tejfol, 1 csomopetrezselyem, citromfu, so.A feldarabolt, jol megmosott csirket megsozzuk, kb. 15-20 percet allni hagyjuk, hogy a so jol es egyenletesen felszivodjon. Egy megfelelonagysagu edenybe beletesszuk a fele mennyisegu csirket, megszorjuk citromfuvel es raontjuk a suru tejfol felet.Ezt a retegezest meg egyszer megismeteljuk ugy, hogy az etel tetejere tejfol keruljon. Lefedve, kozepes homersekletu sutobe toljuk. Megkeverni nem szabad, csak idonkent az edenyt kisse razogassuk meg.20 40-50 perc alatt elkeszul, utana a csirket talra szedjuk, aprora vagott zoldpetrezselyemmel megszorjuk es parolt rizst vagy vajban forgatott, fott ujburgonyat kinalunk hozza. es egy-ket otlet: ha a rantott husnal marad tojas,hozzakeverek lisztet nokedli surusegure talan egy kicsit kemenyebbre es vizben kifozom,leszurom es elteszem melyhutobe,ha borsolevest vagy bablevest csinalok csak eloveszem. a hagymarol mar volt szo,de egyszer sokat kaptunk a zoldsegtermelo baratainktol es a parom uszoszemuveggel felszerelkezve,felapritotta,en pedig betettem jolzarodozacskoba(kettobe is),sokaig volt hagymam. ha a kifacsart citromot betesszuk a hutobe egy rovid idore elveszi a kellemetlen szagot. A sargarepat is le lehet reszelni es a melyhutoben tarolni,feher repa is van nalam mindig megpucolva.