Tejfölös, gombás baromfiragu 4 személyre 40 dkg pulyka- vagy csirkemellfilé 30 dkg csiperkegomba 4 evőkanál olaj 2 dl tejföl 1 púpozott evőkanál liszt 2 fej vöröshagyma petrezselyem őrölt bors só A húst vágd kisujjnyi vastag 3-4 cm hosszú hasábokra. Az apróra vágott vöröshagymát pirítsd üvegesre az olajon, majd add hozzá a baromfit. Ha a hús már kissé megfehéredett, tedd bele a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát is. Sózd, borsozd, adj hozzá finomra vágott petrezselymet, és pirítsd addig, amíg a gomba által kiengedett lé elpárolog. Akkor önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold puhára. Amikor a leve is elpárolgott (zsírjára sült), a ragut szórd meg a liszttel, kevergetve pirítsd 1-2 percig,majd önts alá egy kisujjnyi meleg vizet, ezzel jól dolgozd el, és végül keverd hozzá az előmelegített tejfölt. (A tejfölt úgy a legkönnyebb előmelegíteni, ha a forró ragu sűrűjéből keversz bele kisebb adagokat.)