Tejben pácolt sertésszelet Hozzávalók: 4 szelet kicsotozott sovány      sertéstarja (kb. 50 dkg), 2 1/2 dl tej, 3 evokanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott mokkáskanál só, 1 késhegynyi törött bors, olaj a sütéshez. A páchoz a tejben elkeverjük a megtisztított és péppé zúzott fokhagymát, majd sóval, borsal ízesítjük. Lehetoség szerint egy magas és hússzelet nagyságú edénybe öntjük. A szeleteket egyenként, egymásra borítva rakjuk a tejbe. egalább 2 napig érleljük, közbe naponta kétszer megfordítjuk, hogy a fuszeres tej egyenletesen, mindenütt érje. Fogyasztás elott a tejbol kivesszük, kissé lecsöpögtetjük, majd amúgy nedvesen lisztbe mártjuk. Bo, forró olajban tartaléklángon, mindkét oldalán szép aranybarnára sütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük. A megsült hússzeleteket szorosan egymás mellé (de nem egymásra), tuzálló tálba helyezzük. A megmaradt fuszeres tejet 1 teáskanálnyi lisztel simára keverjük, és ráöntjük ahússzeletek tetejére. Elomelegített, forró sütoben vagy grillsütoben szép piros kérget sütünk a hús tetejére. Tört burgonyával és salátával tálaljuk.