Tavaszi tekercs 80 deka sovany sertescombbol negy szep nagy szeletet vagunk es kiverjuk. soval, csipetnyi kakukkfuvel meg bazsalikommal dorzsoljuk be. Egy fel oraig allni hagyjuk, ezalatt apro kockakra vagunk 2-3 szal sargarepat meg petrezselyemgyokeret, ket kicsi paradicsomot es egy kicsumazott zoldpaprikat. Osszekeverjuk egy nyers tojassal, egy csokor finomra Vagott petrezselyemmel, nehany szal szinten osszevagdalt zellerzolddel. Megsozzuk (lehet fokhagymasoval is izesiteni), es a husszeletekre kenjuk. A hust osszegongyoljuk, es egyenkent megtuzzuk vagy atkotjuk. Ket evokanal olajon, ket szal aprora vagott ujhagyma tarsasagaban atsutjuk es Piros Arany kremmel megkenve. egy keves vizzel, fedo alatt puhara paroljuk. Lehet a levebe tenni egy baberlevelet meg 1-2 szem borokabogyot is, ugy meg zamatosabb. Vegul a fedot leveve, a levet elparologtatjuk, hogy csak egy keves suru martas maradjon alatta. A talra felbevagva rakjuk, hogy a toltelek szepen latszodjek. burgonyaval vagy vegyes salataval kinaljuk.