Tarka csirkesalata: 1 nagy csirkemell (sult, vagy grillezett) 1 kis doboz (kb 2dl-es) konzerv kukorica, 1 kis uveg (kb 3 dl-es) konzerv zoldbab (zold szinu legyen), 2 kemeny tojas, 1 csomag piros retek, 1 fej salata, 1 cs ujhagyma, 3 dl kefir, so, nehany csepp citromle (a konzervek helyett lehet venni a merteknek megfelelo mirelitet is, persze meg kell fozni) A leborozott, kicsontozott sult hust kisujjnyi darabokra vagod, es osszekevered a leszurt kukoricaval meg a zoldbabbal, ha mirelitbol csinalod vard meg amig kihul ;-), a nyolcfele vagott kemeny tojasokkal, a zoldjevel egyutt karikakra vagott ujhagymaval, es megsozod, megontozod keves citromlevel, vegul hozzaadod a kefirt. Megmosott, megsza'ritott salatalevelekkel kibelelt talba ontod. A salata "szivet" a tal kozepebe szurod, es korulrakod kicifrazott pirosretek darabokkal. (Szep is es finom is)