Túrós - gyümölcsös lepény Hozzávalók: A tésztához: 1 tojás, 10 dkg vaj, 3 dkg élesztő, 1/2 dl tej, 1 teáskanál cukor, csipetnyi só, 20 dkg liszt. A töltelékhez: 50 dkg túró, 1 kis doboz ananászbefőtt (esetleg mandarin), 15-20 dkg porcukor, 3 egész tojás, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál liszt, befőtt leve (1/2 dl). Az élesztőt a tejben a cukorral, kevés liszttel felforraljuk. A tojássárgáját a vajjal habosra keverjük, majd összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel, a sóval, a liszttel. A jól kidolgozott tésztát cipóba formáljuk, egy órán át letakarva pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket, hogy ne legyen lágy, de könnyen kenhető legyen. A tojások fehérjéből készült habot beleforgatjuk. A befőtt levével ízesítjük. A tésztával egy közepes tepsit kibélelünk, hogy legyen pereme is, majd egyenletesen belesimítjuk a tölteléket. Kevés gyümölcskockát elhelyezünk a tetején is. Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon tűpróbáig sütjük. Csak akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt.