Túrós csiga Hozzávalók kb. 50 db-hoz: A tésztához: 15 deka túró, 1 citrom reszelt héja, 6 evőkanál napraforgóolaj, 6 evőkanál tej, 12 deka cukor, 30 deka liszt, 1 csomag sütőpor. A töltelékhez: 10 deka lekvár, 5 deka darált dió. Elkészítés: A túrót elkeverjük a cukorral, olajjal, tejjel és a citromhéjjal. A sütőporral átszitált lisztet belegyúrjuk a túrómasszába. Belecsavarjuk fóliába és 1 órán át pihentetjük, majd kinyújtjuk kb. 40X40-es lappá. A töltelékhez a lekvárt felmelegítjük, megkenjük vele a tésztát, majd megszórjuk a dióval. Ezután feltekerjük, majd mielőtt felszeletelnénk 1 órára újra hidegre tesszük. Kikent sütőlemezre tesszük a csigákat, 2-es gázsütő-fokozaton, ill. 175*C-on kb.15 percig sütjük. Frissen sülve istenien finom! Én egyszerre 3-4 adagot szoktam összeállítani,  a tészta nagyon jól bírja a mélyhűtést. Vigyázat! Nagyon nehéz megállni, hogy ne egyél meg legalább ötöt egyszerre. : )