Töltött sonka pirított sajttal Hozzávalók: 25 dkg gomba, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál liszt, 1/8 l tejszín, 1/8 l fehérbor, só, bors, 1 tojás, 40 dkg főtt sonka ( 8 szelet) két kis paradicsom, 7,5 dkg reszelt ementáli sajt, petrezselyem ízlés szerint A felszeletelt gombát rövid ideig vajban pirítjuk, majd kivesszük belőle. Lisztet keverünk a zsíradékba, fehérborral és tejszínnel felöntjük, és addig főzzük, amíg be nem sürősödik. Levesszük a tűzről, megfűszerezzük, és hozzákeverjük a gombát és a tojást. Egymás mellé helyezzük a sonkaszeleteket, és elosztjuk rajta a tölteléket. Tasakokat formálunk belőle, és sütőformába tesszük. Paradicsomszeleteket teszünk közé, és kicsit megsózzuk. Megszórjuk sajttal. Az előmelegített sütő felső részébe helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.