Töltött pulykamell Hozzávalók: 30 dkg pulykamellfilé  (2 vékony, nagyobb szeletre vágva), 20 dkg gomba, 2 evokanál reszelt, füstölt sajt, 1 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött bors, 1 evokanál konyak, 1 evokanál liszt, 1 evokanál zabpehely, 2 evokanál olaj, 2 dl tejföl. A pulykamellszeleteket húskalapáccsal kiverjük, majd megsózzuk. A megtisztított gombát vékonyra szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát tisztítás után nagyon finomra metéljük, és a forró olajon éppen csak üvegesre futtatva, rátesszük a gombát. Megsózzuk, megborsozzuk. Befedjük, és saját levében puhára párolva, zsírjára sütjük. Egyharmad-kátharmad arányban kettéosztjuk. A kisebbik adagot összekeverjük a finomra vágott petrezselyemzölddel, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a kissé felvert tojást, 1 evokanál tejfölt, a konyakot és a zabpelyhet. Összekeverjük, és 15 percre félretesszük. Közben a megmaradt párolt gombára ráöntünk 2 dl vizet, megsózzuk, megborsozzuk, és ugyancsak felöntjük a tejföllel simára kevert liszttel. Folytonosan kevergetve surure fozzük. A pulykamellszeleteket külön-külön alufólialapra fektetjük. A húsra felkenjük a tölteléket, és szorosan felcsavarjuk. Az alufóliába becsomagoljuk, két végét összenyomjuk. Nagy lábosban annyi sós vizet forralunk, amennyibe a két rolád "úszva" belefér. 40 percig kis lángon fozzük, majd a lébol kivéve, hagyjuk kihulni. Ezután ferdén felszeleteljük, köréöntjük a gombamártást, és a sütoben átforrósítjuk. (Mindent jó elore elkészíthetünk, és a mélyhutoben tárolhatjuk.)