Töltött pontyfilé Hozzávalók: 2 szép pontyfilé (kb. 1 kg-os hal      gerincébol lefejtett hallap), 15 dkg gomba, 1 evokanál olaj, 1 diónyi vöröshagyma, kevés zsemlemorzsa, 1 teáskanál szárított petrezselyem, 1 tojás, só, bors; A mártáshoz: 2 dl tejszín, 1 evokanál finomliszt, 1 teáskanál szárított kapor, 1 halászlékocka. Mindkét hallapot surun beirdaljuk, vagyis egészen a borig bevágjuk, ügyelve arra, hogy a bort ne vágjuk át. Megsózzuk. A töltelékhez a finomra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnyasztjuk, majd rátesszük a vékonyra szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a petrezselymet, és fedo alatt megpároljuk. Kihutjük, hozzákeverjük a nyers tojást és a zúzott fokhagymát. Kevés zsemlemorzsával surítjük. Ezután rákenjük a hallapokra, és felcsavarva alufóliába csomagoljuk. Két végét összenyomva elzárjuk, nehogy a töltelék kifolyhasson. Forrásban lévo vízbe tesszük a "csomagokat", és az újraforrástól számított 25 percig fozzük. Óvatosan kivesszük a lébol, és kihutjük. Ezután átcsomagoljuk, és a mélyhutoben fél óráig dermesztjük. Kibontva felszeleteljük, és tuzálló tálra helyezzük. Közben a mártáshoz a halászlékockát 2 dl vízben feloldjuk és felforraljuk. Hozzáönjük a liszttel simára kevert tejszínt, beleszórjuk a kaprot, és kevergetve jól kiforraljuk. A sütoben átforrósított halszeletre ráöntjük. Párolt brokkolival, valamint mandulás burgonyakrokettel tálaljuk.