Töltött franciakenyér Hozzávalók: 2 db tojás 20 dkg ementáli sajt 15 dkg főtt sonka 1 db csemege uborka 1 ek kapribogyó 10 dkg lágy vaj 20 dkg krémsajt 1 teáskanál fehérbors 1 teáskanál mustár 1 bagett A tojást tíz percig főzzük, lehűtjük, hidegen megtisztítjuk, és kockára vágjuk. Lereszeljük a sajtot, a sonkát és az uborkát apró kockákra vágjuk, a kapribogyót finomra aprítjuk. A vajat a krémsajttal és a fűszerekkel habosra keverjük, mustárral ízesítjük. A krémet összekeverjük a felaprított hozzávalókkal. Hosszában kettévágjuk a bagettet, megtöltjük és összecsukjuk. Hűtjük vagy alufóliába csavarva sütjük. Vastag szeletekben tálaljuk. A megtöltött kenyeret tegyük egy órára hűtőbe, és csak ezután szeleteljük. Ha sütőbe tesszük, akkor még melegen vágjuk fel, és azonnal tálaljuk. Próbálja ki , Önnek melyik ízlik jobban. Vegyes saláta, pl. fejes saláta, hagyma- és paprikakarikákkal, szójaszószban megforgatva, hideg sör (akár alkoholmentes) illik hozzá.