Töltött burgonya Hozzávalók: 1 kg burgonya 25 dkg hús ( főtt vagy sült ) 2 db zsemle 1 tojás 1 kis fej hagyma 1 gerezd fokhagyma petrezselyemzöld rozmaring, borsikafű 1 pohár tejföl 5 dkg sajt só Közepes nagyságú burgonyákból 1 kg-ot héjában megfőzünk. Meghámozzuk, félbevágva belsejét kikaparjuk, gyengén besózzuk, és megtöltjük a következő töltelékkel: 25 dkg finomra darált főtt vagy sült húst összekeverünk 2 db tejben megáztatott, majd alaposan kinyomkodott zsemlével. Hozzáadunk egy tojást, egy kis fej olajban megfonnyasztott vöröshagymát, kevés sót, petrezselyemzöldet, rozmaringot, borsikafüvet. A megtöltött burgonyákat egy kiolajozott, mélyebb hőálló tálba vagy tepsibe tesszük, köré szórva a kivájt burgonyadarabokat. egy pohár tejfölt összekeverünk 5 dkg reszelt sajttal, és a burgonyákra öntjük, majd előmelegített sütőbe téve megpirítjuk. Ízlés szerint salátaval vagy nyers gyümölccsel kiegészítve ebédre és vacsorára egyaránt kínálhatjuk.