Szilvás kifli Hozzávalók: 1 doboz mirelit leveles-vajas tészta, 30 dkg szilvalekvár, 2 tojás, kevés citromlé, porcukor ízlés szerint. A szilvalekvárra annyi citromlevet öntünk, hogy jó pikáns legyen, majd összekeverjük. (Ha a lekvár nagyon kemény, akkor még egy-két evokanál vizet is hozzáönthetünk, és a lekvárt kissé felmelegítve simára keverjük.) Ezután ugyancsak hozzákeverünk 1 kissé felvert tojást. A felengedett tésztát lisztezett deszkára rakjuk, és a felületét is belisztezzük. Egészen vékonyra kinyújtjuk. Kis négyszögeket vágunk belole, majd mindegyikre rákenünk egy kis lekvárt. Kifliformájúra felcsavarjuk, és a sütolemezre tesszük, nem nagyon közel egymás mellé. Tetejüket a megmaradt tojással megkenjük, és az elomelegített forró sütobe toljuk. 5 percig eros lángon sütjük. A szép sárgásbarnára sült kis kifliket még melegen, lapát segítségével leszedjük a sütolemezrol, és tálra vagy tálcára rakjuk. Hidegen kínáljuk.