Szerecsendiós csirke Hozzávalók: 4 kis csirkecomb vagy 2 kicsi  kicsontozott csirkemell, 2 1/2 dl tej, 2 evokanál liszt, 3 evokanál olaj, 1 teáskanál Vegeta, 1 mokkáskanál orölt szerecsendióvirág, 1/2 mokkáskanál törött fehérbors. A csirkecombokat a forgóknál, a melleket hosszában felvágjuk. A húsdarabok mindkét okdalát gyengén megsózzuk, majd lisztbe mártjuk. Serpenyoben felforrósítjuk az olajat, és egymás mellé beletesszük a csirkedarabokat. Mindkét oldalukat néhány perc alatt, eros lángon átsütjük, majd ráöntjük a tejet. Rászórjuk a Vegetát, a borsot és a szerecsendió-örleményt. Kis lángon, befedve, puhára pároljuk. A serpenyot idonként megrázogatjuk, de nem kevergetjük, nehogy a csirkehús szétessen. 15 percnyi párolás után a húsdarabokat megfordítjuk. Mire az étel elkészül, csak suru, ízes mártás marad alatta. Bármilyen köret illik hozzá, ami mártásos húshoz való. Különösen finom mellé a zöld vagy a piros tészta (elobbi spenóttal, utóbbi paradicsommal gyúrt, olasz jellegu tészta). Nagyobb adagban is érdemes elkészíteni, mert legalább 3 napig eláll a hutoszekrény normál hutoterében. (Akár le is fagyasztható.)