Csabai szalámi 20 kg hús 28 dkg só 25 dkg paprika (17.5 dkg fuszer és 7.5 dkg eros) lehet fordítva is (17.5 dkg eros és 7.5 dkg fuszer) 5 dkg törött, fekete bors 2 dkg törött, fehér bors 2 dkg fuszer kömény 2 dkg fokhagyma 2 dkg salétrom só Szalámi Hozzávalók: 4 kg sertés comb 1 kg marhanyak 2 kg ipari szalonna 3 kg borda (háját leszedni) 20 dkg só 3 dkg fehér bors 2 dkg piros paprika 1 dkg cukor 1 dkg salétrom só 1 dkg fokhagyma 1 dkg szegfubors, aki csíposebben szereti tehet bele többet is fél db szerecsen dió reszelve (lehet 1 egész is) Pick szalami Hozzávalók: 20 kg hús 40 dkg só 6 dkg fehérbors 4 dkg piros paprika 2 dkg cukor 2 dkg salétrom só 2 dkg fokhagyma 8 dkg szegfu bors 2 db szerecsen dió reszelve Csabai csipos Sertés színhús 11 kg Marha színhús 1,7 kg Konyhasó 35 dkg Salétrom só 1 dkg Cukor 2 dkg Bors 3 dkg Fokhagyma 5,5 dkg Köménymag 0,5 dkg Paprika 16 dkg Csemege szalami Hozzávalók: Sertés színhús 7,4 kg Marha színhús 4,6 kg Konyhasó 38 dkg Salétrom só 1 dkg Cukor 2 dkg Bors 3 dkg Fokhagyma 1 dkg Paprika 1 dkg Szegfu bors 0,4 dkg Gyulai kolbasz Hozzávalók: Sertés színhús 10 kg Marha színhús 1,5 kg Ipari szalonna 3,2 kg Nitrátos só keverék 40 dkg Bors 3 dkg Csemege paprika 8 dkg Eros paprika 6 dkg Köménymag 0,8 dkg Fokhagyma 4,5 dkg Lengyel kolbasz --------------- 2,5 kg nem tul finomra daralt serteslapocka 3 1/2 ek so 3 tk majoranna 4 gerezd fokhagyma 1 1/2 tk orolt feketebors viz Oxfordi grillkolbasz -------------------- 50 dkg nem tul sovany serteshus 50 dkg sovany borjuhus 50 dkg marhafaggyu (szalonnaval helyettesitheto) 25 dkg zsemlemorzsa fel citrom egy szerecsendio 6 zsalyalevel 1 tk bors 2 tk so keves kakukkfu, borsikafu (csombor), majoranna A husokat es a szalonnat megdaraljuk, hozzaadjuk a zsemlemorzsat. A fel citrom hejat es a szerecsendiot belereszeljuk. A fuszereket es a zoldfuszereket (utobbit aprora vagva ) belekeverjuk. Ezeket a kolbaszokat hagomanyosan nem toltik belbe. Lisztes kezzel formazzak, e s olajban vagy grillen kisutik.