Szójás baromfifasírt 2-3 személyre 20 dkg csirkehús 10 dkg szójagranulátum 1 zsemle 2 tojásfehérje 1 nagyobb vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál zsemlemorzsa 2 evőkanál olaj petrezselyem majoranna fűszerpaprika borsikafű só A lebőrözött, kicsontozott csirkét daráld le és keverd össze az előzetesen beáztatott, majd kicsavart szójával. Add hozzá a szintén beáztatott, majd kicsavart zsemlét, a tojásfehérjét, az olajon üvegesre párolt, apróra vágott vöröshagymát, a péppé zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet és fűszerezz sóval, majorannával, borsikafűvel, pirospaprikával. Az alaposan összedolgozott masszát tedd egy olajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt ôzgerincformába és közepes tűzön süsd pirosra. (Ha nincs őzgerincformád, akkor a masszából formázz rudat, kend meg olajjal, szórd meg zsemlemorzsával és alufóliába tekerve süsd meg egy tepsiben.)