Spenótos csirkemell A hozzávalók kb. mennyiségek, mindenki tudja mennyit fogyaszt a családja, én 3 személyre szoktam ennyivel csinálni (nem mindig marad belőle) 3-4 db filézett csirkemell, (lehet pulykamellből is csinálni) tarja, én sonkával csinálom - a mellek számának kétszerese spenót (a fagyasztott pont megfelel a célra) 20-25 dkg sajt, trappista vagy füstölt, de vegyesen is fincsi A csirkemelleket kettévágjuk, és forró olajban mindkét oldalát elősütjük. Egy tepsibe a húst egymás mellé, nem szorosan elhelyezzük, aki szereti bacon szalonnát tehet alá, aki nem egy kis zsírt, csak éppen az íze kedvéért (de lehet alátenni egy kis húslét is). Készítsünk spenótot - ha valaki nem szereti sóskát, csak azt egy kicsit több sóval - de ne túl hígra inkább legyen egy kicsit sűrű. Ha ez kész tegyünk a husikra egy-egy sonkát, és a még langyos spenótból egy-egy púpozott evőkanálnyit, ezt elsimítva, ügyelni, hogy a széleire ne menjen, mert nem lesz szép, reszelt sajtot ráhalmozni a közepére. Előmelegített sütőben 3-4 fokozaton a sajt rásüléséig sütjük.