Spagetti budai módra Hozzávalók: 35 dkg spagetti, 1 kis doboz paradicsompüré, 2 dl tej, 8 dkg reszelt füstölt sajt, 5 dkg füstölt szalonna, 3 evokanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 evokanál só, kevés porcukor, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors. A spagettit a szokásos módon, forrásban lévo sós vízbe téve megfozzük, és forró vízzel leöblítjük. A felforrósított olajjal összekeverjük, és melegen tartjuk. Amíg a tészta fo, elkészítjük a mártást: a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, és a zsírját kevergetve kisütjük. A szalonnazsíron néhány percig pirítjuk a paradicsompürét, majd a tejjel felöntjük, és felforraljuk. Ezután belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Sóval, borssal és csipetnyi porcukorral fuszerezzük. A mártásba belekeverjük a reszelt sajt felét, és a tuzrol lehúzva addig keverjük, amíg a sajt láthatóan elolvad a mártásban, ami ezáltal kissé besurusödik. A fott tésztát adagonként koszorú alakban tányérokra halmozzuk, és a közepébe beleöntjük a mártást, amire rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot.