Sovány kacsasült Hozzávalók: 1 kis konyhakész pecsenyekacsa, 1 kg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 1 alma, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál majoranna, 1 késhegynyi orölt szerecsendió. Jókora tepsibe karikázzuk a meghámozott burgonyát. Megsózzuk, ráhintjük a szerecsendiót, majd elosztjuk rajta a vékony karikákra vágott vöröshagymát. Az almát megmossuk, és héjastól nyolcadokra vágjuk. A kacsáról levágjuk a szárnyakat, a hasából kiszedjük a nejlonzacskóba csomagolt májat, zúzát stb. (Ebbol készül a citromos kacsaaprólék leves.) A kacsát kiöblítjük, és lecsöpögtetjük. Borét nagyon éles késsel ujjnyi széles csíkokban, eloször hosszában majd keresztben, egészen a húsig, "kockásra" bevágjuk. (Minél kisebbek a kockák, annál jobban kisül belole a zsír.) A vágatokat sóval és zúzott fokhagymával bedörzsöljük. A kacsa belsejét behintjük a majorannával, megsózzuk, majd az almaszeleteket is beletesszük. A nyílást fogvájóval összetuzzük, és a kacsát a "krumpliágyra" fektetjük. A tepsit alufóliával befedjük, és az elomelegített forró sütobe toljuk. Körülbelül másfél órán át közepes lángon párojuk. Fedo nélkül pirosra pirítjuk elobb az egyik, majd a másik oldalát. A megsült kacsát szárnyasollóval keresztben és hosszában is félbevágjuk. Tálalás elott a burgonyát szurolapátra téve lecsöpögtetjük a felesleges zsírtól. Salátát ne felejtsünk el kínálni mellé.