Sonkás kocka 50 dkg száraztészta (bármilyen lapos formájú) 20 dkg apróra vagdalt főtt, füstölt hús (sonka, tarja, csülök) 3 db tojás 1 dl tejföl vagy tejszin 1 kk só késhegynyi őrölt bors 1 ek zsiradék A csomagoláson jelzettek szerint kifőzzük a tésztát. A vagdalt füstölthúst összekeverjük a tejföllel, a tojássárgákkal és a borssal. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A húsos keveréket összekeverjük a kifőtt tésztával és csak kóstolás után sózzuk, mert a hús eleve sós. Jól összedolgozzuk, majd belekeverjük a tojáshabot is. Kivajazott szétszedhető tortaformába vagy tepsibe töltjük és 180 fokon kb 20-30 percig sütjük, amíg a teteje kérges nem lesz. Tálalás előtt a tortaforma peremét levesszük, és tortaszerűen szeleteljük, vagy kockákra vágjuk.