Sonkás kifli A tésztához: 30 dkg liszt 20 dkg margarin 20 dkg főtt krumpli A töltelékhez: 25 dkg darált, főtt füstölt hús bors 2 dl tejföl 1 tojás a kenéshez A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat. A darált húst összekeverjük annyi tejföllel, hogy sűrű masszát kapjunk, és borssal ízesítjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kis köröket szaggatunk, mindegyikre egy kiskanál tölteléket teszünk. A köröket félbe hajtjuk, szélüket összenyomjuk, és kiflit formázunk belőle. Kivajazott és kilisztezett tepsibe egymás mellé fektetjük és a simára kevert tojással megkenjük őket. Nem nagyon nőnek meg, így kerülhetnek közel egymáshoz. 180 fokon kb 20-25 percig sütjük, amíg a tetejük szép piros lesz. Hidegen és melegen egyaránt finom.