Sigillum (igen alkalmas zsúrra) 1 egész tojást, egynek a sárgáját, 12 deka cukorral, 15 deka vajjal, 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral összegyúrunk kevés tej hozzáadásával és 35 deka liszttel kevert 1 csomag Váncza-sütőporral. Fél centi vastagra nyújtjuk, és borospohárral vagy ugyanakkora pogácsavágóval a tészta egy részét kiszúrjuk. Másik részéből ceruzaszéles szalagokat vágunk. A kerek tésztadarabokra egy-egy halmocska kéznél lévő lekvárt helyezünk. A lekvárcsomócskák köré papírtölcsérből 1 tojás kemény habjából 5 deka porcukorral kevert édes habból vékony koszorút nyomunk. A keskeny tésztadarabkákból pedig a képen látható módon kereszt alakú pántot rakunk, végeiket ujjunkkal gyengén benyomva. Közepes tűznél jól átsütjük. Felszolgáláskor vanilin-szórócukorral hintjük be. Igen mutatós és kiadós teasütemény. A habkoszorút, ha kevés idő áll rendelkezésre az elkészítéshez, elhagyhatjuk, bár igen csinossá teszi a süteményt.