Serpenyős rostélyos 4 személyre 60 dkg rostélyos 70 dkg burgonya 3 közepes hagyma 2 közepes zöldpaprika 1 közepes paradicsom 8 dkg zsír 1,5 dkg pirospaprika fokhagyma köménymag petrezselyem liszt só A felszeletelt rostélyost klopfold ki és elősütés után terítsd egy lábas aljába. Az elősütésből visszamaradt zsíron pirítsd aranysárgára az apróra vágot hagymát, majd a tűzről lehúzva keverd bele a pirospaprikát és öntsd fel 1 dl vízzel. Ezt a hagymás-paprikás lét öntsd a rostélyosra, tegyél még bele apróra vágott fokhagymát, köménymagot, sót és fedő alatt párold a húst. Közben add hozzá a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot is. Amikor a hús már majdnem puha, a szeleteket halmozd az edény egyik sarkába, s a felszabaduló helyre tedd a hosszúkás cikkekre vágott, meghámozott krumplit. Öntsd fel annyi vízzel, hogy az a burgonyát majdnem ellepje, majd sózd meg és az egészet párold puhára. A tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel díszítsd. A paradicsom és a paprika 4-5 evőkanál lecsóval is pótolható.