Savanyúpaprika káposztával töltve télire A dietetikus véleménye: A téli C vitamin- bevitelünket a savanyú káposztából jól fedezhetjük, de a só mennyiségét csökkentendő kevesebb sót tegyünk bele a savanyúságunkba. Hozzávalók: 70 db tölteni való paprika, 3-4 kg friss káposzta, 1-2 fej vöröshagyma pikánsabbá teszi ecet, cukor, torma, só borkén, hogy hófehér maradjon Elkészítése: A friss paprikákat megmosom, majd kicsumázom. Mélyebb edénybe rakom, meleg vízzel leöntöm és állni hagyom. A káposztát vékony csíkokra szelem, akár a salátánal, megsózom és állni hagyom. A paprikát lecsepegtetem, a kaposztát kicsavarom, és megtöltöm vele a paprikákat. Az így megtöltött paprikákat üvegbe rakom, közéjuk 1-2 szál tisztított tormát helyezek. Ecetes,cukros enyhén sós vizet forralok,5 literenként egy késhegynyi borként keverek bele, majd az üvegekbe töltöm, amikor kihűlt, de nem kötöm le, mert naponta kell hozzáönteni. Ha már nem issza magába az ecetet, akkor lekötöm, és elteszem hűvös helyre.