Sangriák

Nagyon köszönöm az összes koktélt Fényes Erikának!
 
 
 

Könnyű Sangria

4 személyre: 1 üveg (750 cl) könnyű vörösbor lehűtve, 15 cl frissen
facsart narancslé leszűrve, 15 cl őszibaracklé, 7,5 cl frissen facsart
citromlé leszűrve, 1 kiskanál porcukor, jégkockák
Pohár: egy nagy, 3-4 literes üvegtál, 4 borospohár
Díszítés: 4 narancs, 2 citrom, 1 fölszeletelt és félbevágott lime, 1
őszibarack, 3 meghámozott és fölszeletelt sárgabarack, 1 piros és 1 zöld
alma meghámozva, a magháza nélkül és vékonyra szeletelve, 2 banán
karikákra vágva
A folyékony alapanyagokat és a cukrot egy nagy kancsóba tesszük, és
finoman kevergetve föloldjuk benne a cukrot. Hozzáadjuk a gyümölcsöket
és nagyon sok jeget. Tálaláskor minden pohárba egyenlő mennyiségű
gyümölcsöt szedünk.
 

Sangria

4 személyre: 1 üveg (750 ml) spanyol (vagy más vörösbor), 12 cl brandy,
3 cl Triple Sec Curaçao, szódavíz ízlés szerint (elhagyható), 2 kiskanál
porcukor, jégkockák
Pohár: egy nagy kancsó (min. 120 cl), 4 borospohár
Díszítés: 2 citrom, 1 narancs és 1 alma vékonyra szeletelve és
félbevágva
Egy nagy kancsóban addig kevergetjük a cukrot, a bort, a brandyt és a
Triple Secet, amíg a cukor fölolvad. Hozzáadjuk a gyümölcsöt és nagyon
sok jeget. 15 percig állni hagyjuk. Jól megkeverjük, és ízlés szerint
töltünk bele szódavizet.
 

Vissza az itallaphoz