Salátával töltött paprika Hozzávalók (4 személyre): 4 db gömbölyu, húsos zöldpaprika, 4 db paradicsompaprika, 250 g fott fejtett ba 2 szál zsenge póréhagyma, 1 kis csokor petrezselyem, só, bors, 2 evokanál borecet, 4 evokanál olívaolaj, 2 cso (250 g) fott csemegekukorica, 1 kisebb zsenge cukkini/uborka, 1 kis csokor kapor. A megmosott paprikákat kicsumázzuk, 1/2 órára besózzuk. A babsalátához a leszurt babhoz adjuk a vékonyan felkarikázott hagymát, a vágott petrezselymet, a paradicsompaprikáról "leeso" felaprózott gallérkákat, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a borecet és az olaj felével, lazán összekeverjük és a zöld színu paprikába töltjük, petrezselyemmel díszítjük. A kukoricasalátához: a kukoricát éles késsel levágjuk a csorol (ha konzerv, jól lecsepegtetjük), hozzáadjuk a felaprózott cukkinit/uborkát, a vágott kaprot, a maradék borecetet és olajat, ízlés szerint sót, borsot, lazán összekeverjük és a paradicsompaprikákba töltjük, kaporral díszítjük. Jól behutve kínáljuk, igazi kánikulai "üdíto"!