Almás sajtsaláta 40 dkg alma, 24 dkg sajt, 2 dl kefir, petrezselyemzöldje A megtisztított almát vékony cikkekre vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével. A sajtot fél centi vastag csíkokra szeljük, az almával valamint a kefirrel higított, finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Energiatartalma: 237 kcal Majonézes karfiolsaláta 30 dg zöldjétől megszabadított és megtisztított karfiolt vegetás vízben főzzünk meg és kisebb darabokra vágva keverjük fél adag tartármártáshoz. Az intenzív ízek kedvelői egy diónyi apróra vágott lilahagymát, és egy kis csokor finomra metélt petrezselymet is tehetnek bele. Hűtőszekrényben másnapig érleljük, és hidegen tálaljuk UBORKASALÁTA TÚRÓKRÉMMEL HOZZÁVALÓK: 50 dkg salátauborka, 2 dkg só, 3 cl ecet, 3 cl olaj, 5 dkg cukor, 15 dkg túró, 1,5 dl tejföl, 1 dkg fokhagyma. Az uborkát megtisztítjuk, felszeleteljük és besózzuk. Elkészítjük a fokhagymás-olajos salátaöntetet, ebbe tesszük a sóból levet engedett és kinyomott uborkát. Egy-két órát a lében hagyjuk állni a salátát, majd előhűtött üvegtálra tálaljuk. Túrót szitán áttörünk, hozzáadjuk a tejfölt, elkeverjük és a salátára öntjük. GYÜMÖLCSSALÁTA JOGHURTOS-TÚRÓS ÖNTETTEL HOZZÁVALÓK: 25 dkg alma, 25 dkg körte, 1 doboz ananászkonzerv, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg porcukor, 2 pohár joghurt, 25 dkg túró, 2 db citrom. Az almát és a körtét megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, keverőtálba tesszük, citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a megfőzött aszalt szilvát és a darabolt ananászkonzervet is. A túrót szitán áttörjük, a joghurtot hozzáadva simára keverjük. Porcukorral és citromlével ízesítjük. Tálaláskor a gyümölcsökre öntjük az édes túrómártást. Ananászos pulykasaláta 1 csésze tatármártás, 1 doboz leszűrt darabolt ananász, 1 csésze falatkányira aprított sült pulykahús Összekeverjük és hűtve tálaljuk. Vacsorára isteni!