Sakk tekercs Hozzávalók: Világos tészta: 5 egész tojás (a fehérjét habnak felverjük),  1 csomag sütőpor, 5 kávéscsésze liszt, 5 csésze cukor, 1 csésze tej, 1 csésze étolaj. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, és egy nagyméretű tepsiben kisütjük (megfelelő erre a célra a sütő nagy tepsije). Ha kihűlt, 10 egyforma csíkra vágjuk. Barna tészta: ugyanaz, mint a világos, csak  2 evőkanál kakaót keverünk hozzá. Megsütjük, és ezt is 10 egyforma csíkra vágjuk. 5 db ostyalap (1 csomag) a tekercsek beborításához. Ne a keskeny fajtát válasszuk. Krém: 1,2 liter tejben 3 csomag vaníliás pudingport megfőzünk. Még melegen belekeverünk a pudingba 25 dkg margarint, 20 dkg darált diót (lehet helyettesíteni 25 dkg gesztenyemasszával, úgy is nagyon finom!), és 30 dkg porcukrot. Még melegen megkenjük az ostyalapokat egyenként, de úgy, hogy a piskóták közé is jusson krém. 2 világos, és 2 sötét csíkot krémmel összeragasztunk (sakk-szerűen rendezzük el a szineket), és a már megpuhult ostyalappal betekerjük.. Négyzet alakú rudat kapunk, melyet mind a négy oldalán beborít az ostya. Fontos, hogy minden oldala kellően megpuhuljon, így néha megforgatjuk, hogy mindig más oldala legyen alul. A többi tészta csíkokkal és ostyalapokkal is ugyanígy járunk el, így összesen öt rúd sütink lesz, amik felszeletelve nagyon-nagyon mutatósak, és főleg: finomak!