Sajtos zöldség Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 50 dkg petrezselyemgyökér, 2 fej vöröshagyma, 2 dl tojás, 10 dkg reszelt sajt, 3 evokanál olaj, 1 evokanál finomliszt 1 teáskanál piros fuszerpaprika, 1 késhegynyi törött fekete bors, 1 teáskanál só, 1 gerezd fokhagyma, a tepsihez 2 evokanál zsemlemorzsa. A zöldséget megtisztítjuk, és egyforma vékony karikákra vágjuk. A meghámozott hagymát is felkarikázzuk. Egy kis tálkában a lisztet összekeverjük a pirospaprikával, a sóval és a borssal. A zöldséget mély tálba rakjuk, a fuszeres lisztet rászórjuk, és úgy rázzuk össze, hogy a liszt a zöldségkarikákat egészen belepje. Egy kis tepsit vagy tuzálló tálat 1 evokanál olajjal kikenünk, zsemlemorzsával beszórjuk, és beleterítjük a fuszeres-lisztes zöldséget. A tejfölbe belekeverjük a gyengén felvert tojásokat, a reszelt sajt felét, a megmaradt olajat és a tisztított, zúzott fokhagymát. Gyengén meg is sózzuk, ezután egyenletesen rálocsoljuk a zöldségre. Alufóliával szorosan, légmentesen befedjük, majd az elomelegített, forró sütobe toljuk. 30-35 percig pároljuk közepes lángon. Eztán a fedelét levesszük, és világossárgára pirítjuk. Kockákra vágva tesszük a tányérokra, és még forrón meghintjük a megmaradt reszelt sajttal.